DIY · OOTD · vaatteet

MUHKEA TUUBIHUIVI 30 MINUUTISSA JA JÄTTINEULEPEITTO ILLASSA

Tässä muutama helppo idea toteutettavaksi, jotka kaiken lisäksi nopeita tehdä ja onnistuvat vasta-alkajaltakin!

Muhkea tuubihuivi sekä UNELMALÖYDÖT kirppareilta; Minna Parikat, Vimman-oversize ja Leviksen vanha farkkutakki

Videolinkki YouTuben puolelle, selkeät  ohjeet huivin tekoon:

30 minuutissa valmista! Käsin tehty huivi!

Oman tuubihuivini tein Kaupunkilanka kaiteesta. Meidän “kylän” valikoima ei ollut liian laaja ja halusin huivin heti! Tämä vaihtoehto toimi hyvin, kun purin paksun köysimäisen langan kahteen osaan (se eniten aikaa vievä osa) ja yhdistin yhdeksi keräksi nämä. Käytin 3 vyyhtiä omaani ja tuli tosi muhkea ja lämmin lopputulos. Tekeminen ei tosiaan itsessään vienyt kuin sen puolisen tuntia!

Kuva: http://www.kaupunkilanka.fi

Ja vauvalle pinnasänkyyn viltti/päiväpeitto fleecestä! Valmistuu illassa/parissa, itse käytin syöttötuolin jalkoja puikkoina, 25 koon pyöröpuikoilla homma olisi ollut helpompaa ja nopeampaa, mutta tää oli taas näitä haluan toteuttaa tän heti enkä jaksa odottaa, että tilaisin puikot netin kautta (lankavalta olisi saanut suhteellisen edullisesti) juttuja…Kooltaan viltti oli noin 60cm leveä ja 120cm pitkä, oikein passeli siis yhdelle aikuiselle sohvalla köllöttelyyn myös, pysyy jalat lämpiminä kylmenevinä iltoina. Käsin en itse suosittele fleecepeittoa työstämään, neulominen käsin sai itselläni testissä aikaan liian löysää jälkeä. Merinovillainen onnistuu varmasti paremmin käsin, mutta fleecen kanssa homma ei toiminut käsillä neuloen kuten toivoin.

Ohjeen löysin The Little Village -blogista Jättineulepeitto edullisesti

Omaan peittooni käytin 5 fleecepeittoa ja hintaa kertyi hurjat 10€ toteutukselle. Uskon tämän olevan hyvä vaihtoehto vauvan/lapsen käyttöön tulevalle peitolle, jonka voi pestä koneessa (30 asteessa) toisin kuin merinovillaisen. Teen sitten aikuisten viltin merinovillasta käsin myöhemmin, kun raaskin rahat lankaan sijoittaa….

Valmis viltti, tarkkasilmäinen bongaa virheet, mutta sovitaan, että ne kuuluu työhön 😉

Mukavaa sunnuntaita! Ei muuta kuin omia huiveja ja vilttejä toteuttamaan!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s