lastenvaatteet · luonto · vaatteet

EI OO NIIN VÄLIÄ ASUSTEILLA…VAI-KØ SITTENKIN ON?

Käytiin viikonloppuna nauttimassa vikoja syksyn laavureissuja, jotka itseltä mahan kanssa vielä onnistuu ennen h-hetkeä! Vietettiin samalla meidän Balotellin 2v. synttäreitä, huikea berniherra meillä kyllä on. Syksyisessä säässä, sateessa ja viimassa tulin pohtineeksi laadukkaiden asusteiden merkitystä. Kuten otsikko sen jo sanoo; ei oo niin väliä asusteilla VAI-KØ sittenkin on! – On niillä, monestakin syystä.

img_0427

Mä rakastan ulkoilla ja liikkua luonnossa, mutta aina tuntunut siltä, että mitkään pipot eikä mitkään tumput toimi niin, etten silti palelisi hulluna! Etenkin koiran kanssa ulkoilu on välttämätöntä säässä kuin säässä ja myös meidän lokavauvan kanssa kelit ulkoiluun eivät heti ole lämpimimmät mahdolliset. Vilukissana en halua värjötellä metsässä sormet kohmeessa. Päätinkin, että tänä syksynä/talvena en prkl palele! Kone sauhusi ja hakukoneet kävivät kuumina, kun yritin löytää tyylikkäitä, lämpöisiä, kestäviä ja mahdollisimman eettisiä sekä mielellään vielä kotimaisia asusteita ulkoiluja varten. Tuntui ihan mahdottomalta löytää itselle sopivia – saati meidän vauvalle. Sitten ihan sattumalta törmäsin VAI-KØon! Oikeastaan ensin lastenpipojen kautta kirpparilöytönä (tietty meidän poitsullekkin hommasin jo ensi syksyä varten oman Kiva 2.0-pipon) ja päätin tutustua merkkiin paremmin.

Miksi, oi miksi, en ollut kuullut aikaisemmin tästä! Juuri sitä mitä etsin; laadukasta, kotimaassa valmistettua, ekologista, eettistä ja tyylikästä. Tilasinkin itselleni heti Kiva 2.0 pipon (samanlaisen jonka vauvakin sai kirpparilöytönä) sekä lapaset. Otin samalla hetkellä yhteyttä VAI-KØn väkeen ja haastattelin heitä hieman lisää heidän tuotteistaan. Kiireistä huolimatta, heti vastattiin ja yhteydenpito oli todella ystävällistä. Tilatut tuotteet tulivat myös nopeasti perille. Haastattelun pohjalta kokosin alle tärkeimmät syyt miksi minä valitsen jatkossakin (tyylikkyyden ja oikeasti lämpöisyyden lisäksi) VAI-KØn ja miksi suosittelen VAI-KØa myös muille: (HUOM! Tämä ei ole maksettu blogimainos ja kaikki tuotteet olen hankkinut itse)

  • Tuotannon läpinäkyvyys ja avoimuus: Tiedän mistä merinovilla tuotteisiin tulee (Patagoniasta Argentiinasta), missä se käsitellään (Itävallassa) ja missä se neulotaan valmiiksi tuotteeksi (Suomen Kokkolassa)
  • VAI-KØn pipot ovat bluesign-sertifitoituja ja VAI-KØn käyttämä villa on GOTS-sertifioitua.  Näiden avulla voidaan taata hyvä kohtelu eläimille, reilut työolosuhteet työntekijöille ja turvallinen tuote asiakkaalle (linkkien takana lisätietoa sertifikaateista kiinnostuneille). VAI-KØ tekee myös itse tehdasvierailuja tehtaisiin.
  • Tiedostetaan, että tuotetaan tuotteet miten vain, liittyy siihen aina luontoa kuormittavia seikkoja. Tuodaan nämä seikat avoimesti esille ja pyritään minimoimaan kuormittavuus.
  • Tuotteet on suunniteltu outdoor-henkisille tiedostaville kuluttajille; luonto- ja ulkoilmaihmisille, jotka arvostaa tuotteissa eettisyyttä, ekologisuutta, läpinäkyvyyttä ja ehdotonta laatua.

VAI-KØn terveiset vielä jokaiselle lukijalle; Nautitaan meidän ainutlaatuisesta luonnosta ja tehdään vastuullisia kulutuspäätöksiä yhdessä 🙂 

Käy tykkäämässä VAI-KØsta myös facebookissa tai seuraa heitä Instagramissa!

Kuvakooste viikonlopun laavuilta:

img_0513img_0514

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s