DIY · juhlat

KÄMMEKKÄÄT VAIKKA ISÄNPÄIVÄKSI (JA VINKKEJÄ PAKETOINTIIN!)

Tässä oiva ja nopeasti toteutettava lahjavinkki vaikka isänpäiväksi – KÄMMEKKÄÄT ! Ovat meinaan kätevät lämmittimet retkeilevälle, valokuvaavalle, kiikaroivalle tai muuten paljon ulkona liikkuvalle isälle, jonka täytyy kuitenkin päästä käyttämään käsiään samalla ihan näppituntumalla. Itse tosin en tehnyt näitä isänpäivälahjaksi vaan “ennakko” joululahjaksi enolleni, joka toivottavasti ehtii avata lahjan ennen kuin lukee tämän tekstin (vitsi vitsi, ei varmasti lue).

En voi henkilökohtaisesti siettää sormikkaiden / kynsikkäiden näpertämistä, joissa jokaisen sormen paikka pitää tehdä erikseen. Kämmekkäissä pääsee jo siitäkin syystä helpolla, koska vain peukalon paikka tehdään erikseen. Tämä auttaa vasta-alkajaa paljon! Ohjeita kämmekkäiden tekoon on netti pullollaan ja sieltä löytää varmasti omaa silmää mielyttäviä malleja jokaiselle. Itse kun tykkään virkata, enkä lainkaan ole kutoja ihmisiä, tein omani Virkkuri 3 -kirjan ohjeen pohjalta. Muokkasin ohjetta hieman silmukoiden määrän ja virkkuukoukun koon suhteen ja näin sain kämmekkäistä sopivan kokoiset! Virkkasin kämmekkäät kaksinkertaisella langalla paitsi peukalon, jonka tein yksinkertaisella. Langoista en osaa sanoa varmaksi mitä ovat (veikkaan 7 veljestä ja Nallea), sillä käytin pelkästään jämälankoja korin pohjalta!  Ja lopputulos on mielestäni silti kiva; persoonallinen kuten kämmekkäiden tuleva käyttäjäkin 😉

 

kämmekkäät_1
Valmiit kämmekkäät!
kämmekkäät_2
Muistathan peukaloiden paikkojen kanssa…
kämmekkäät_3
…että toiseen käteen ne tehdään kierroksen alkuun, toiseen kierroksen loppuun. Muuten ohje toistaa täysin itseään molemmissa kämmekkäissä.
kämmekkäät_4
Piti välillä testata omaan ranteeseen kokoa! Todellisuudessa lankaa ei tarvitse katkaista ranneosan teon jälkeen (kuten itsellä näkyy kuvasta), vaan samalla langalla voi jatkaa suoraa kämmenosaan. Jämälankojen vuoksi jouduin kuitenkin soveltamaan tätä kohtaa.

Itse pidän lahjojen antamisesta (ja toki myös saamisesta, kukapa ei!) ja toisten yllättämistä jollain pienellä. On se lahja sitten omatekemää tai jotakin ostettua, mistä tietää toisen vaikka pitkään haaveilleen. On ihana nähdä se iloinen ilme lahjansaajan kasvoilla, se tarttuu väkisellä lahjanantajankin kasvoille!

Mielestäni yksi iso osa lahjan saamisessa on itse paketti ja sen  avaaminen. Okei, voi kuulostaa tyhmältä, mutta mieti nyt oikeasti, kuinka kiva se on tunnustella ja varovasti käännellä pakettia ja yrittää arvata mitä sen sisällä on. Oli sitten lapsi tai aikuinen niin uskon, että moni voi samaistua tähän tunteeseen, jos yhtään on kykyä heittäytyä takaisin lapsenmielisyyteen.  Tämä arvailu on tärkeä vaihe, jota ei sovi ohittaa ennen siirtymistä vaiheeseen kääreet auki ja ylläri esiin! Tästä syystä pyrin panostamaan paketointiin ja ensifiiliksen luomiseen. Toki asialla on kääntöpuolensa – itseä ahdistaa se valtava määrä roskaa ja turhaa paperia, joka syntyy lahjakäärejätteistä (etenkin joulun aikaan), mutta tänä vuonna päätin kiinnittää huomiota tähän erityisen paljon. Aion huolehtia, että itse valitsen materiaalit paketteihin pitämällä mielessä ajatuksen siitä, että pakkaus on helppo kierrättää tai uusio käyttää vielä johonkin muuhun. Ensimmäinen (joulu)lahja, kämmekkäät, onkin nyt päässeet testipakettiin ja olen tyytyväinen lopputulokseen:

 

img_0372

 

Käytin paketoitiin vanhaa paperikassia, jonka olin säästänyt kauppareissun jälkeen. Naruina käytin hampusta valmistettuja naruja (punainen tuo ehkä jo liikaa sitä joulun tuntua, isänpäivänä voisi ehkä käyttää vain tuota beigeä).

 

img_0361

 

Pihalta hain vielä koristetta pakettiin (tähän kävisi ulkoa melkein mikä vaan: kävyt, kuusen oksat, syksyiset lehdet, pienet kivet…mielikuvitus on vain rajana). Kiinnitin oksat varmuuden vuoksi kuumaliimalla pakettiin, koska lähetän lahjan postin kautta saajalle ja en halua, että oksat kuljetuksessa irtoavat.

Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen lopputulokseen ja varmasti tänä isänpäivänä ja jouluna tulen tätä ideaa käyttämään ja jatkojalostamaan…

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s