valokuvaus

RASKAUSKUVAUS – EMMI KOSKI PHOTOGRAPHY

Raskauden alussa mietin, miten ihanaa olisikaan jaksaa ikuistaa kuvia omasta kasvavasta masusta, tallennella kauniita otoksia talteen puhelimen kamerarullaan ja myöhemmin kehitellä kuviksi. Salaa haaveilin, kuinka olisikaan ihanaa päästä ammattilaisen kuvattavaksi – samaan aikaan kuitenkin valokuvaajien ottamia raskausotoksia ihastellessa tuumasin, ettei minusta ikinä olisi niihin kuviin, enkä ainakaan näyttäsi kasvavan vatsani kanssa mitenkään yhtä kauniilta ja tyyneltä kuin muut äidit – vai näyttäisinkö?

Sitten, haaveeni kuitenki täyttyi nopeammin kuin olin osannut aavistaa! Tuomo voitti Instagramin kautta meille raskauskuvauksen Emmi Koskelle ja riemun kiljahduksilta ei voitu välttyä, kun tämän uutisen itse kuulin. Hypin tasajalkaa, joka vielä niillä viikoilla masun kanssa oli helppoa, ja lähes itkin ilosta. KUINKA SIISTIÄ! Kuvaukset sovittiin Emmin kanssa suoritettavaksi Vammalassa, joka sopi itselleni paremmin kuin hyvin. Tiettyä fiilistä lisää paikkaan toi se, että itse olen syntynyt ja kasvanut Vammalassa, joten maisemat ja miljöö oli itselle tuttua. Elokuuhun oli kuitenkin vielä useampi kuukausi aikaa ja innostus ehtikin kuvauspäivän lähestyessä muuttua jännitykseksi ja jopa hieman ahdistukseksi.

Mitä ajatuksia kuvaukset sitten herättivät ennen kuin ne olivat olleet:

  1. Osaisinko olla kameran edessä? Yksin selfieiden otto peilin edessä on hieman eri kuin vieraan ihmisen edessä poseeraaminen…
  2. Mitä laitan päälleni?
  3. Kuinka kuuluu poseerata?
  4. Näkyyköhän kuvissa mun mahakarvat, selluliitti… (joita raskauden aikana on alkanut ilmestyä)?
  5. Mitä jos sataa ja tuulee tai on kylmä tai liian kuuma?

Ja nyt, höpinät sikseen, kuvat puhutkoon puolestaan, ennen kuin listaan viisi ajatusta kuvausten jälkeen.

Millaisia ajatuksia kuvausten jälkeen:

  1. Jokaisen raskaana olevan äidin tulisi päästä ammattilaisen kuvattavaksi kasvavan vatsansa kanssa. Oli maha iso, pieni, pyöreä, leveä, karvainen, arpinen…ammattilaisen käsissä näet itsesi vain kuten on tarkoitettu – upeana ja hehkeänä lahjaksi saatua tehtävää täyttämässä. Kokemuksena todella voimaannuttava. Jokainen äiti on kaunis.
  2. Emmi on ymmärtänyt jotakin, jota ei kaikki kuvaajat ehkä tule ajatelleeksi – odottavalle äidille on enemmän kuin lottovoitto saada ensimmäiset kuvat käsiinsä jo noin tunnin sisällä kuvauksista. 9kk odotus on jo itsessään sen verran raskasta, että on luksusta, ettei kaikkea tarvitse odottaa niin kauaa.
  3. Ammattilaisen käsissä on aivan sama mitä taivaalta tulee tai on tulematta. Sää oli meillä kuvausten aikana todella tuulinen ja viileä, kuvissa tämä kaikki näytti hyvältä eikä lainkaan liian tuuliselta tai kylmältä.
  4. Isä mukaan kuvauksiin aina jos se on mahdollista. Oli ihanaa saada kuvia myös yhdessä T:n kanssa. Kuvat yhdessä puolison kanssa toivat toisaalta olon yhteisistä rakkauspotreteista ja toisaalta ne olivat samaan aikaan ensimmäiset “perhepotretit”.
  5. Muisto, jonka kuvien avulla saa tallennettua, vau. Näitä kuvia on ihana näyttää myös omalle lapselle tulevaisuudessa. Se tunnelataus, jota kuvat vangitsivat sisäänsä on jotakin henkeäsalpaavaa.

Iso kiitos Emmille – olemme enemmän kuin tyytyväisiä. Herkistyin maistiaisia selatessani jo kyyneliin (taas). Itse aion ehdottomasti hyödyntää Emmiä ja hänen ammattitaitoaan myöhemminkin. Ainakin new born kuvauksissa ja 1v kuvauksissa ja… Vahva suositus täältä suunnalta (ja ei – tämä ei ole maksettu mainos).

Parempaa tapaa aloittaa äippäloma en olisi edes itse keksinyt!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s