DIY

LEIKKIMATTO DIY

Jo pitkään etsin mieluista leikkimattoa vauvalle (koska sehän on ehdottomasti tärkein ja ensimmäinen varuste jonka vastasyntynyt tarvitsee!). Mieleistä oli todella haastava löytää. Vaikka pidänkin hillityistä kuoseista ja värimaailmasta, toivoin että vauvalle saisin kuitenkin leikkimistä ja köllöttelyä varten alustan, joka olisi kuvioilta ja väreiltään sellainen, että se myös oikeasti kiinnostaisi myös vauvaa – eikä miellyttäisi vain äidin silmää osana sisustusta!

Pitkään haaveilin ja metsästin Finlaysonin norsu kangasta keltaisilla norsuilla, mutta tämä osoittautua haastavaksi ja hieman kukkarolle kalliiksi projektiksi….mutta sitten tori.fi -sivujen kautta eteeni tuli Marimekon Karkumatkalla kangas – olin myyty. 15€ sijoitus kankaaseen, joka löytyi vielä niin läheltä, että pystyin sen noutamaan itse, oli lähes lottovoitto. Tästä kankaasta tiesin haluavani tehdä leikkimaton vauvalle.

1500009207830

Olin nähnyt netissä aikaisemmin idean, jossa vanha äitiyspakkauksen makuupussi oli päällystetty uudella kankaalla ja näin saatu siitä itselle mieleinen, että päätin hyödyntää tätä ideaa myös itse. Olin jo aikaisemmin saanut ystävältäni vanhan äitiyspakkauksen siilimakuupussin ja avattuna tuo äitiyspakkauksen makuupussi on juuri sopivan kokoinen alusta leikkiin. Se on myös valmiiksi sopivan pehmoinen. Siispä tartuin tuumasta toimeen ja suuntasin mummulle ompelu puuhiin oman ompelukoneen sanottua sopimuksen irti kaikkien näiden yhteisten vuosien jälkeen, juuri hetkenä, kun viimein olin löytänyt kadonneen ompeluintoni takaisin (sitä onkin viimeksi nähty yläasteen käsityötunneilla…).

Itse toteutus oli helppo ja onnistuu varmasti jokaiselta, joka ompelukonetta osaa käyttää. Ensin, leikkasin Marimekon kankaasta makuupussin avulla oikean kokoisen ja muotoisen palan (noin 2cm isomman kuin itse makuupussi saumavarojen vuoksi). Tämän jälkeen huomasin kangasta sommitellessani siilikuvion päälle, että kangas on niin ohutta, että siilikuvat kuulsivat läpi täysin selvästi. Uusi suunnitelma ja nopea ratkaisu; hae valkoinen lakana mummun kaapista, leikkaa siitä Marimekon kankaan kanssa saman kokoinen pala ja ompele nämä palat yhteen reunoista siksakilla.

1500009234327

Tämän jälkeen sommittele kangas oikeapuoli ylöspäin ja valkoinen lakana kuvioihin päin makuupussin päälle. Taita siksakkireunat sisään ja kiinnitä kangas nuppineuloilla makuupussiin. Kulmat ja vetoketjun paikat ovat hieman haastellisia asetella , mutta kärsiväällisyydellä ja ripauksella hulluutta sekä jääräpäisyyttä, se hoituu kyllä.Tämän jälkeen sommittele kangas oikeapuoli ylöspäin ja valkoinen lakana kuvioihin päin makuupussin päälle. Taita siksakkireunat sisään ja kiinnitä kangas nuppineuloilla makuupussiin. Kulmat ja vetoketjun paikat ovat hieman haastellisia asetella , mutta kärsiväällisyydellä ja ripauksella hulluutta sekä jääräpäisyyttä, se hoituu kyllä.

1499978649080

Lopputulos, se ei olisi voinut olla parempi –  rakastan sitä. Toivottavasti myös vauva pitää siitä. Taitavampi ompelukoneen käyttäjä olisi tietysti irrottanut makuupussista vetoketjun, ja hoitanut homman ehkä ammattitaitoisemmin, mutta näin ei ammattilaiselle jälki on riittävän siistiä näin.

1500009273667

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s